Визначення абсолютних значень та величин співвідношення оптико-механічних констант прозорих діелектриків - Рудяк, Ю. А.; Ткаченко, Г. І.; Грибков, О. В.; Шостак, Д. І. (НТУ "ХПІ", 2013)
Запропоновано метод визначення абсолютних величин оптико-механічних констант прозорого діелектрика. Для реалізації методу вимірюються оптична різниця ходу променів для двох різних величин навантажень тестових пластин. Використовується оптична схема інтерферометра Маха – Цендера – Рождественського з довільним вибором контрольної пластини

The method of determining the absolute values of optical-mechanical constants of transparent dielectric. To implement the method measured optical path difference of rays for two different values of load test plates. Using optical circuit Mach - Zehnder - Nativity of arbitrary choice of the control plate
Keywords: поляризоване випромінювання; оптична різниця ходу; тензор діелектричної проникності; крайовий ефект; тестові пластини; коефіцієнт оптичної чутливості; opto-mechanical constant polarized radiation; optical path difference; permittivity tensor