Системний підхід до підвищення ступеню використання енергії та сировини у содовому виробництві - Цейтлін, Мусій Абрамович; Райко, Валентина Федорівна (Національний університет "Львівська політехніка", 2018)
Результати комплексного вивчення технології виробництва кальцинованої соди з метою визначення джерел утворення, використання відпрацьованого вторинного тепла та розраховані їх обсяги. Рекомендується технологія виробництва кристалічного хлориду натрію з його використанням. Вивчено процес розчинення натрію хлориду в конденсатах, що містять аміак і вуглеамонійні солі. Рекомендовано пристрій для реалізації цього процесу.

The results of a systematic study of the soda ash production technology for the purpose of determining the sources, estimating the volumes and methods of using waste heat were given. Technology for the production of crystalline sodium chloride with its use is recommended. The process of dissolving sodium chloride in condensates containing ammonia and ammonium salts of carbonic acid was studied. Recommendation of the device for the implementation of this process was given.
System approach to increase step use energy and raw materials in domestic production
Keywords: содове виробництво; використання енергії; використання сировини; системний підхід