Спосіб дугового зварювання - Сітніков, Борис Валентинович; Маршуба, В'ячеслав Павлович; Крахмальов, Олександр Вікторович; Ситников, Павло Андрійович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2019)
Спосіб дугового зварювання, при якому розплав зварювальної ванни перемішують електромагнітними силами, які створюють за рахунок взаємодії зварювального струму, що розтікається по розплаву зварювальної ванни, з магнітним полем. Магнітне поле генерують, пропускаючи зварювальний струм по бічній струмопідводці, розташованій над зварювальною ванною, в площині стику, що зварюється, перпендикулярно електрода.
Keywords: патент; корисна модель; електроди; електромагнітне перемішування; магнітне поле; струм