Методи оцінки та контролю витрат у промисловості - Гаврись, Петро Олександрович; Гаврись, Микола Олександрович; Гаврись, Олександр Миколайович (My University, 2019)
Монографію присвячено актуальним питанням обліку та управління витратами на промислових підприємствах. Визначено, що центральним фактором розвитку народного господарства та підвищення добробуту нації є зростання економічної ефективності виробництва, зокрема, шляхом зниження витрат на виробництво одиниці продукції та зростання якості. Сформовано підхід до побудови цілісної системи управління витратами. Обґрунтовано принципи побудови гнучкої компенсаційної схеми, що враховує такі комплексні параметри як часова перспектива, відношення до ризику або максимальний розмір компенсаційного пакету з урахуванням специфіки вітчизняного ринку з метою підвищення мотивації керівництва підприємства до зниження рівня витрат. Досліджено основні поняття в сфері управління витратами, визначено взаємозв’язки між ними. Для науковців та фахівців, які досліджують проблеми управління витратами, обліку та калькуляції собівартості у вітчизняних умовах та за кордоном, а також викладачів, аспірантів, студентів економічних спеціальностей та інших зацікавлених осіб.
Keywords: промислові підприємства; аналіз витрат; калькуляція собівартості; системи обліку витрат; прогнозування витрат; монографія