Досвід підготовки навчальної літератури та викладання спеціальних дисциплін українською мовою у Донецькому національному технічному університеті - Білецький, Володимир Стефанович (Східний видавничий дім, 2005)
У статті висвітлено досвід автора і його колег з підготовки навчальних посібників та викладання технічних дисциплін українською мовою у Донецькому національному технічному університеті протягом 2001-2005 років. Зокрема, розглянуто фактор готовності до викладання предмету українською мовою викладача та студентської аудиторії, фактор навчально-методичного базису, стратегію і тактику практичного впровадження української мови при викладанні спеціальних природничих та технічних дисциплін.
Keywords: навчальні посібники; студентська аудиторія; механізм реверсно-мовних процесів