Біологічна очистка та дезодорація газоповітряних викидів - Шестопалов, Олексій Валерійович; Бахарєва, Ганна Юріївна; Філенко, Олеся Миколаївна; Плахотна, Юлія Миколаївна; Аверіна, Олена Валеріївна; Донський, Дмитро Леонідович; Бондаренко, Тамара Степанівна; Толстоусова, Оксана Валеріївна; Гуренко, Ірина Вікторівна; Варанкіна, Олександра Олександрівна (НТУ "ХПІ", 2015)
У навчальному посібнику розглядаються сучасні проблеми забруднення навколишнього середовища газоподібними викидами промислового походження. Проаналізовано існуючі методи очистки та дезодорації викидів із використанням процесів біологічної деструкції органічних та неорганічних забруднюючих речовин у сучасних газоочисних апаратах: біофільтрах та біоскруберах. Наведено рекомендації щодо вибору та розрахунку газоочисного устаткування із використанням біологічних методів. Розраховано на аспірантів та студентів вищих навчальних закладів освіти, викладачів та наукових співробітників, а також спеціалістів, які займаються природоохоронною діяльністю.
Keywords: навколишнє середовище; забруднення; викиди; неприємно пахучі речовини; газоповітряні викиди; очищення; біологічне очищення; дезодорація викидів; біофільтрація газових викидів; біоабсорбція газових викидів; біофільтри; біоскрубери