Діагностичний інструментарій процесу ефективного формування лідерської позиції майбутніх інженерів у вищих технічних навчальних закладах - Гура, Тетяна Віталіївна; Костиря, Ірина Валентинівна (НТУ "ХПІ", 2017)
У статті розглядаються питання застосування психолого-педагогічної діагностики для ефективного формування лідерської позиції у студентів вищих технічних навчальних закладів. Автор, аналізуючи діагностичний інструментарій визначає комплекс взаємопов'язаних критеріїв: мотиваційно-ціннісний, пізнавально-поведінковий, особистісно-рефлексивний. До кожного критерію встановлено набір показників.

This article discusses the use of psychological and pedagogical diagnostics for the effective formation of a leadership position at students of higher technical educational institutions. Author analyzing the diagnostic tool determines the set of interrelated criteria: motivation and axiological, cognitive and behavior, personal and reflective. For each criterion established set of indicators.
Diagnostic tools for process efficiency of formation leadership position of future engineers in the higher technical educational institutions
Keywords: лідерська позиція; психолого-педагогічна діагностика; професійно-кваліфікаційні навички; пiзнавально-поведiнковий критерій; особистiсно-рефлексивний критерій; leadership position; psychological diagnostics; pedagogical diagnostics