Сокол, Р. М.Смітюх, Я. В.2015-09-022015-09-022015Сокол Р. М. Автоматизація управління продуктовим відділенням на основі інтелектуальних систем / Р. М. Сокол, Я. В. Смітюх // Вісник Нац. техн. ун-ту "ХПІ" : зб. наук. пр. Темат. вип. : Механіко-технологічні системи та комплекси. – Харків : НТУ "ХПІ". – 2015. – № 11 (1120). – С. 83-88.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/16483У статті розглядається питання автоматизації продуктового відділення цукрового заводу на основі нових методів управління. Одним з новітніх методів управління технологічними процесами виробництва є використання інтелектуальних систем управління на основі нечіткої логіки. Використання нечіткої логіки забезпечує відносно простий шлях управління складних для опису слабоформалізованих процесів, які характеризуються суттєво нелінійною поведінкою.ukприйняття рішеньлогіка нечіткарегулятор нечіткийАвтоматизація управління продуктовим відділенням на основі інтелектуальних системArticle