Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з навчальної дисципліни "Фінансова безпека та фінансові ризики" - Юр'єва, Ірина Анатоліївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Безпека - стан стійкої життєдіяльності об'єкта стосовно впливу загроз потенційного супротивника. Внутрішній зміст поняття системи безпеки фірми є досить комплексним, містить ряд елементів, зокрема об'єкт та суб'єкт безпеки. Об'єктом, безпеки підприємства виступає все те, на що спрямовані зусилля щодо забезпечення безпеки, або ж те, що потребує захисту: кадровий персонал підприємства, а саме: керівний склад, акціонери, структурні підрозділи та їх співробітники, функції яких пов'язані з різними видами інформації; майновий, інтелектуальний та фінансовий капітал підприємства; притаманні специфіці фірми види фінансово-господарської діяльності підприємства.
Keywords: методичні вказівки; економічна діяльність; фінанси; фінансова безпека; управління ризиками; підприємницька діяльність