Формування та розвиток компетенцій підприємства в умовах диджиталізації - Мащенко, Марина Анатоліївна; Іпполітова, Інна Ярославівна; Сергієнко, Олена Андріанівна; Білоцерківський, Олександр Борисович; Шапран, Євген Миколайович; Савченко, Роман Олегович; Іпполітов, Євгеній Миколайович; Мащенко, Роман Васильович; Момотков, Ігор Сергійович; Гудименко, Вячеслав Павлович; Швець, Анастасія Дмитрівна; Кизлюк, Олександр Анатолійович; et al. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
У монографії розкрито теоретичні положення та актуальні практичні питання формування та розвитку ключових компетенцій підприємства в умовах цифрової трансформації економіки, розкрито сутність і основні аспекти диджиталізації, визначено ключові фактори, що впливають на цифрову трансформацію української економіки. Проведено аналіз існуючих підходів до формування компетенцій підприємства та розроблено модель компетентної організації, що ґрунтується на інтеграції знань, інновацій і цифрових технологій. Особливу увагу приділено питанням інформаційної безпеки та управління кіберризиками в умовах цифровізації бізнес-процесів. Запропоновані підходи можуть бути використані для удосконалення систем управління підприємствами, розроблення стратегій цифрового розвитку та формування кадрового потенціалу в умовах глобальної цифрової економіки. Монографія розрахована на викладачів закладів вищої освіти, аспірантів, здобувачів вищої освіти спеціальності «Торгівля» усіх форм навчання, а також керівників та топ-менеджерів організацій, фахівців та практиків, що цікавляться проблемами формування та розвитку ключових компетенцій підприємства.
Keywords: ключові компетенції підприємства; цифрова трансформація економіки; диджиталізація; модель компетентної організації; інформаційна безпека; управління кіберризиками; бізнес-процеси; системи управління підприємствами; стратегії цифрового розвитку; формування кадрового потенціалу