Історія співпраці кафедри "Автомобіле- і тракторобудування" НТУ "ХПІ" та ВАТ "ХТЗ'': до ювілею 80-річчя заснування кафедри - Самородов, Вадим Борисович; Ребров, Олексій Юрійович (НТУ "ХПІ", 2010)
В 2010 году исполняется 80 лет с момента основания кафедры “Автомобиле- и тракторостроения” Национального технического университета "Харьковский политехнический институт". Приведены сведения из истории, настоящего и перспективы развития кафедры.

In 2010 the Department of “Avtomobile- and tractorbuilding of NTU “Khpi” will celebrate the 80 anniversary since its foundation. The facts from the history, present-day and future as well as perspectives of the Department are presented.
Keywords: Харківський тракторний завод; Харківський політехнічний інститут; історія; тракторобудування; автомобілебудування; наукові дослідження; вчені України