Інформаційна технологія комплексного прогнозування економічних процесів з інтервальною невизначеністю - Ревенко, Д. С.; Либа, В. О. (НТУ "ХПІ", 2010)
Розроблена інформаційна технологія комплексного прогнозування економічних процесів з інтервальною невизначеністю на основі методу комплексної ідентифікації та прогнозування структурних елементів динамічних інтервальних рядів, з метою підтримки прийняття ефективних управлінських рішень. Проведено огляд систем компьютерної алгебри, які підтримують інтервальні розрахунки, з метою автоматизації процессу моделювання. Запропонована процедура взаємодії інформаційних потоків, процесів та засобів комплексного прогнозування на основі запропонованого методу. Наведено апробацію інформаційної технології.

A comprehensive information technology forecasting of economic processes with interval uncertainty based on the method of complex identification and prediction of structural elements of dynamic interval series, to support effective management decisions. A review of computer algebra systems that support interval calculations, in order to automate the modeling process. The proposed procedure for the interaction of information flows, processes and tools of integrated vision on the basis of the proposed method. Reduced testing of information technology.
Keywords: невизначенність; прогнозування динаміки; інтервальний аналіз; інформаційна технологія