Застосування систем контролю доступу та розробка макету приладу на основі RFID технології - Слободчук, Антон Юрійович; Позняков, Владислав Олександрович; Ноздрачова, Катерина Леонідівна; Юданова, Ніна Миколаївна; Якіменко, В’ячеслав Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2019)
Розглянуто основні положення систем контролю і управління доступом (СКУД), сфери діяльності та способи застосування. Описана структурна схема систем СКУД. Наведено можливості застосування RFID технології, класифікація RFID міток та подальший їх розвиток, переваги і недоліки радіочастотної ідентифікації та їх багатоцільове використання. Виділено основні міжнародні стандарти в області RFID. Сконструйовано, простіший з існуючих, макет основної частини системи контрою доступу на основі RFID. Проведено порівняльний аналіз сучасних аналогів даного пристрою. Виділено різноманітні пристрої схожі за принципом дії, на основі яких запропоновано вдосконалення даного пристрою. Представлені структурна та принципова схеми, а також алгоритм роботи розробленого макету приладу на основі RFID технології.

The purpose of this work is to understand, to some extent, the performance of RFID based access systems, where they are used and what they are needed for. The basic provisions of access control and management systems, areas of activity and methods of application are considered. The structural diagram of access control systems is described. The possibilities of using RFID technology, the classification of RFID tags and their further development, the advantages and disadvantages of radio frequency identification and their multi-use are given. Highlighted the main international standards in the field of RFID. Designed, simpler from the existing ones, the layout of the main part of the RFID-based access control system. A comparative analysis of modern analogues of this device. Various devices are identified that are similar in principle of operation, on the basis of which the improvement of this device is proposed. The structural and circuit diagrams, as well as the algorithm of the developed device layout based on RFID technology, are presented.
Application of access control systems and development of device model based on RFID technology
Keywords: зчитувач; ID картка; прилад; reader; ID card; device