Увеличение мощности рекуперации теплоты в процессе производства карбамида - Ульев, Леонид Михайлович; Шумакова, О. А.; Варбанов, Петар; Шпилька, В. Н. (НТУ "ХПИ", 2015)
Метою даного проекту є обстеження процесу виробництва карбаміду до вступу на грануляцію. Були виявлені істотні недоліки існуючої теплообмінної системи, які призводять до збільшення енергоспоживання. Так як вартість на енергоносії з кожним роком зростає, а їх кількість на землі зменшується, то виникла необхідність скорочувати споживання енергоносіїв і збільшити потужність рекуперації теплоти. Теплоенергетична інтеграція процесу дозволить знизити енергоспоживання гарячих і холодних утиліт на 6986,4 кВт, що складає економію 15 % по гарячих і 89 % по холодних утиліт.

The purpose of this project is to survey the process of production of urea prior to granulation. The shortcomings of the existing heat exchanger system were detected. They lead to higher energy consumption. The cost for energy is growing every year, and their number on the ground is reduced. Therefore there was a need to reduce energy consumption and increase the capacity of heat recovery. Heat integration of the process will reduce the consumption of hot and cold utilities on 6986,4 kW which is a saving of 15 % on hot and 89 % cold utilities.
Increase the capacity of the heat recovery in the production process of urea
Keywords: теплообменная система; энергопотребление; гарячие утилиты; холодные утилиты; утилизация тепла