Інтегрально-ізокінетичний багатофазний пробовідбірник - Сухоруков, Юрій Ігорович; Сухоруков, Ігор Васильович; Фик, Ілля Михайлович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2016)
Інтегрально-ізокінетичний багатофазний пробовідбірник виконаний у вигляді зонда, що встановлений в трубопровід перпендикулярно газовому потоку та обладнаний щілиною, що спрямована назустріч газорідинному потоку та сполучена з відбірним каналом, обладнаний вихідним патрубком, зорієнтованим за напрямком руху потоку газу. Всередині зонда навпроти щілини розміщено екран, а щілина розміщена на бічній поверхні зонда. Висота екрана більша або дорівнює діаметру вихідного патрубка. Площа щілини зонда дорівнює сумі площ отвору вихідного патрубка та отвору відбірного каналу, а ширина кожної ділянки щілини обернено пропорційна швидкості газового потоку на цій ділянці. Пробовідбірник додатково містить щілину відбору рідинної плівки, яка розміщена у основі зонда біля втулки, яка виймається, та сполучена зі щілиною, яка розміщена перпендикулярно втулці зонда та осі трубопроводу, та сполучається з внутрішньою порожниною зонда на постійній відстані вхідним каналом. Сума площ отвору вихідного патрубка та отвору відбірного каналу дорівнює сумі площ щілини та щілини відбору рідинної плівки.
Keywords: патент; винахід; пристрої відбору сумішей; патрубок вихідний; зонд; екран; щилина; втулка