Південно-східний центр Наукового Товариства ім. Шевченка - Білецький, Володимир Стефанович (Донецьке відділення Наукового товариства імені Шевченка, 2024)
У статті подано інформацію з історії утворення і розвитку Донецького обласного відділення НТШ, показано доробок членів Відділення НТШ в галузі гуманітарних та природничих наук за період 1997-2023 рр. Описано наукові експедиції та творчі відрядження членів Відділення НТШ, закордонні контакти.
Keywords: Донецьке відділення Наукового Товариства імені Шевченка; Донбас; наукові товариства; історія