Технологічні способи регулювання пористої структури і властивостей конструкційно-теплоізоляційних керамічних матеріалів - Щукіна, Людмила Павлівна; Цовма, Віталій Віталійович; Галушка, Ярослав Олегович; Міхеєнко (Ященко), Лариса Олександрівна (Технологический центр, 2015)
Досліджена залежність фізико-механічних і теплофізичних властивостей пористих керамічних будівельних матеріалів від їх макроструктури. Визначені типи структур, види і дисперсність поризуючих добавок, що забезпечують необхідні експлуатаційні властивості матеріалів. Встановлені технологічні фактори, які дозволяють спрямовано регулювати пористу структуру конструкційно-теплоізоляційних керамічних матеріалів та їх властивості.
Keywords: поризатор; густина; міцність; морозостійкість