Верстатне зачеплення циліндричних аркових передач змішаного зачеплення - Шишов, В. П.; Ткач, П. М.; Чала, О. Ю.; Журавльова, Т. Є. (НТУ "ХПІ", 2012)
У статті проводиться теоретичне дослідження верстатного зачеплення при нарізуванні циліндричних аркових передач інструментом з несиметричним вихідним контуром. Отримані рівняння активних поверхонь зубців циліндричних аркових передач, які необхідні для визначення показників працездатності передач з арковими зубцями

In the article theoretical research of the machine-tool hooking is conducted at cutting of the cylindrical arched transmissions by an instrument with an asymmetrical initial contour. Equalization of active surfaces of indents of the cylindrical arched transmissions, which is needed for determination of indexes of capacity of transmissions with the arched indents, is got
Keywords: нарізування; інструмент; несиметричний вихідний контур; зубці; machine-tool hooking; cutting; transmissions; instrument