Особливості ціноутворення на наукову продукції вищих навчальних закладів - Климентова, Марія Віталіївна (Полтавський державний аграрний університет, 2025)
У доповіді досліджуються специфічні аспекти формування цін на наукову продукцію, створювану у вищих навчальних закладах. Розглядаються фактори, що впливають на вартість наукових розробок, публікацій та інноваційних продуктів, зокрема витрати на дослідження, рівень наукової новизни, попит на результати та нормативно-правові обмеження. Аналізуються сучасні методи ціноутворення, проблеми комерціалізації наукових результатів та роль університетів у розвитку ринку інтелектуальної власності.
Keywords: ціноутворення; наукова продукція; вищі навчальні заклади; комерціалізація; інтелектуальна власність; інновації; економіка знань