Моделювання робастних структурно-перемикальних систем керування динамічними об’єктами - Тимченко, В. Л.; Ухін, О. О.; Махнова, О. О. (НТУ "ХПІ", 2010)
Розглянуто порядок синтезу оптимальних керуючих функцій в багатовимірних лінійних системах на основі побудови спеціальної структурної конфігурації перемикальних зворотних зв’язків, яка забезпечує задану траєкторію руху об’єкта керування. При неповній апріорній інформації про об’єкт на основі еталонної моделі руху формується корегувальний керуючий вплив, що забезпечує робастність системи керування. Приведено результати моделювання, що підтверджують забезпечення заданих показників точності керування при некоректно заданих параметрах реального об’єкта та дії невимірних зовнішніх збурень.

The order of synthesis of optimum managing functions is considered in the multidimensional linear systems on the basis of construction of the special structural configuration of the commuted feed-backs, which provides the set trajectory of motion of management object. At a priori incomplete information about an object on the basis of standard model of motion correcting managing influence which provides robust control system is formed. Results are resulted designs which confirm providing of the set indexes of exactness of management at incorrectly preset parameter of the real object and action of immeasurable external indignations.
Keywords: структурно-перемикальні системи керування; еталонна модель; робастність системи