Інструменти державного регулювання якості надання готельних послуг - Колєсніченко, Анастасія Сергіївна (НТУ "ХПІ", 2017)
В ході дослідження визначено роль туристичної індустрії в економічному розвитку країни та обґрунтовано необхідність зовнішнього впливу на функціонування сфери обслуговування. Проаналізовано найбільш поширені в міжнародній та вітчизняній практиці підходи державного регулювання якості надання готельних послуг як важливої складової туризму. Доведено, що зважаючи на досвід провідних лідерів галузі, удосконалення методичного інструментарію державного регулювання якості надання готельних послуг дозволить стимулювати розвиток готельного бізнесу в нашій країні. На цій основі сформульовано заходи, які доцільно реалізувати для підвищення якості надання готельних послуг та розвитку туристичної індустрії в нашій країні.

In the course of the study, the role of the tourism industry in the economic development of the country was determined and the need for external influence on the functioning of the service sector was justified. It was analyzed еhe most common approaches to state regulation of the quality of hotel services as an important component of tourism in international and domestic practice. It is proved that taking into account the experience of leading industry leaders, the improvement of the methodological tools of state regulation of the quality of hotel services will stimulate the development of hotel business in our country. On this basis, it was formulated activities that are appropriate to implement to improve the quality of providing hotel services and the development of the tourism industry in our country.
Tools of state regulation of the provision of hotel services
Keywords: державне регулювання; туризм; готельні послуги; якість послуг; state regulation; tools; tourism; hotel services; quality of services