Исследование динамических характеристик лопаточного аппарата с двухъярусным разъемным бандажированием - Степченко, А. С.; Ларин, Алексей Александрович; Артемов, С. Л. (НТУ "ХПИ", 2010)
У роботі проведене дослідження динамічних характеристик лопаток парових турбін великої довжини з роз’ємним двохярусним поличним міжлопатковим бандажем. При цьому варіювалося положення проміжного зв'язку по висоті лопатки. На основі скінчено-елементного моделювання проведено порівняльний аналіз динамічних характеристик лопаткових апаратів і оцінка впливу висоти проміжного бандажа.

In the given paper investigation of the dynamic characteristics of the steam turbines extra long has been carried out. This bladings has a peculiarity which consists of the detachable double-leveled inter-blade conjunction. Two variants of intermediate bandage joint as a shelf and a pipe is analyzed. A comparative analysis of the dynamic characteristics of the bladings with different types of intermediate bandage has been carried out on the base of FEM.
Keywords: цилиндр низкого давления; математическая модель; конечно-элементные модели; лопатка; ЦНД; промежуточный бандаж