Експортна стратегія підприємства як засіб успішного функціонування підприємства на зовнішньому ринку - Ручка, М. М.; Яцько, М. О. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті розглянуто теоретичні засади та визначення поняття стратегії, стратегічного управління підприємства зовнішньоекономічної діяльності. Визначено ознаки стратегії, основні фактори, що найбільш суттєво впливають на неї. Обґрунтовано умови, на яких базується стратегічне управління. Доведено важливість та вплив детальної розробки стратегії для успішного функціонування підприємства на зовнішньому ринку.
Keywords: управління підприємством; діяльність зовнішньоекономічна; розвиток підприємства; менеджмент