Конспект лекцій з дисципліни "Інноваційні ресторанні технології" - Куниця, Катерина Вікторівна; Якименко-Терещенко, Наталія Василівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Інноваційні ресторанні технології - це сукупність нових та передових рішень, які використовуються в ресторанній індустрії для покращення обслуговування, підвищення ефективності роботи, залучення клієнтів і оптимізації бізнес-процесів. Ці технології охоплюють широкий спектр інструментів та методів, включаючи: автоматизація та роботизація, цифрові меню та замовлення, системи управління запасами, аналітика та бізнес-інтелект, смарт-кухні, соціальні медіа та маркетинг. Зазначені технології допомагають ресторанам залишатися конкурентоспроможними на ринку, підвищують рівень задоволеності клієнтів і сприяють зростанню прибутків. Мета та цілі дисципліни – формування у студента необхідних знань про інновацій ресторанні технології як про розділ визначення тенденцій у нових технологіях продукції ресторанного господарства і бізнесу, альтернативних видів сировини, новацій у наданні ресторанних послуг: детальний розгляд наукового обґрунтування; аналіз, загальна характеристика й особливості сировини, напівфабрикатів та продуктів; вибір різновидів методів аналізу з вирішення різновидів завдань за допомогою інноваційних методів та програм, їх особливостей; вивчення причин виникнення виготовлення неякісної продукції.
Keywords: конспект лекцій; життєвий цикл інновацій; ресторанне господарство; цифровий маркетинг; персоналізація; управління персоналом; системи бронювання; бізнес