Методичні вказівки до виконання індивідуального завдання з дисципліни "Міжнародний та event туризм" - Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Носирєв, Олександр Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Дисципліна «Міжнародний та event туризм» присвячена вивченню теоретичних засад і практичних аспектів організації міжнародних туристичних подорожей та заходів у сфері подієвого туризму. У курсі розглядаються основні тенденції розвитку світового туристичного ринку, особливості різних форм міжнародного туризму, роль подій як інструменту залучення туристів, а також механізми планування, просування та реалізації event-проєктів. Зміст навчальної дисципліни спрямований на формування наступних компетентностей, визначених Стандартом вищої освіти зі спеціальності «Туризм і рекреація» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти: ˗ здатність працювати в міжнародному контексті. ˗ знання та розуміння предметної області та розуміння специфіки професійної діяльності. ˗ розуміння процесів організації туристичних подорожей і комплексного туристичного обслуговування (готельного, ресторанного, транспортного, екскурсійного, рекреаційного). ˗ розуміння принципів, процесів і технологій організації роботи суб’єкта туристичної індустрії та її підсистем. ˗ здатність до співпраці з діловими партнерами і клієнтами, уміння забезпечувати з ними ефективні комунікації. ˗ здатність працювати у міжнародному середовищі на основі позитивного ставлення до несхожості до інших культур, поваги до різноманітності та мультикультурності, розуміння місцевих і професійних традицій інших країн, розпізнавання міжкультурних проблем у професійній практиці. ˗ здатність діяти у правовому полі, керуватися нормами. Відповідно до освітньої програми передбачено виконання індивідуального завдання (контрольної роботи), що дозволяє здобувачеві самостійно опанувати окремі теми.
Keywords: методичні вказівки; індивідуальне завдання; міжнародний туризм; event туризм; міжнародні туристичні подорожі; подієвий туризм