Правова культура студентської молоді в умовах становлення громадянського суспільства в Україні - Лисенко, Ірина В'ячеславівна; Лисенко, Андрій Миколайович (НТУ "ХПІ", 2017)
У статті досліджуються правова культура у контексті поняття «правова культура студентів», що дає можливість визначити останню як систему поглядів, оцінок, переконань щодо законодавства, права та діяльності у правовій сфері. Молодь не є абсолютно єдиною групою, тому видається доцільним вести мову про правову культуру окремих груп молоді, що вирізняються за характером занять, становищем у соціальній структурі суспільства, можливі перспективи у подальшому житті. У цьому сенсі підвищену увагу і привертає студентська молодь, оскільки саме ця соціальна група має всі підстави сподіватись на можливість зайняти високе місце в суспільстві, стати економічною, технічною та інтелектуальною елітою.

In the article investigated legal culture in the context of concept «legal culture of students», that gives an opportunity to define the last as a system of looks, estimations, persuasions in relation to a legislation, right and activity in the field of legal. Young people are not an absolutely only group, that is why seems expedient to conduct speech about the legal culture of separate groups of young people, that is distinguished by the nature of employments, by position in the social structure of society, possible prospects in further life. In this sense an increase attention and student young people attract, as exactly this task force has all warrants to hope on possibility to take the high place in society, become economic.
A legal culture of student young people is in the conditions of becoming of civil society
Keywords: правосвідомість; поведінка правомірна; діяльність протиправна; sense of justice; good behavior; activity