Гідравлічний транспорт вугілля: стан і перспективи - Білецький, Володимир Стефанович; Потапенко, С. Ю. (Донецький національний технічний університет, 2013)
У статті виконано огляд і аналіз проблеми гідравлічного транспортування вугілля та оцінка перспектив його розвитку. Запропонована періодизація розвитку гідротранспорту вугілля. Виділені основні проблемні питання, які обумовлені зміною технологічних характеристик вугілля під час його гідравлічного транспортування.

This article gives an overview and analysis of the problem of hydraulic transportation of coal and assessment of the prospects for its development. Periodization of the development of coal hydraulic transport is given. The basic problems caused by changes in technological characteristics of coal during its hydraulic transport are considered.
Hydraulic transport of coal: status and prospects
Keywords: технологічні характеристики; магістральні гідротранспортні системи; вуглепроводи; висококонцентровані водовугільні суспензії; hydraulic transport of coal; technological characteristics; hydrocarbons