Методичні вказівки з розвитку навичок спецчитання - Вікторовська, С. К.; Федорець, Сергій Анатолійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2006)
Ці методичні вказівки мають на меті ознайомити студентів з поняттям науки метрології, з різними одиницями виміру, починаючи з простіших. У посібнику розглядаються основи метричної системи, наводяться приклади вимірювань та ілюстративний матеріал. Для текстів використовувались матеріали сучасних енциклопедичних видань та наукових розробок. В методичних вказівках є 10 розділів. До кожного підібрана активна лексика та ряд лексичних завдань. Теоретичний матеріал розділів висвітлює поняття, які потрібно знати для подальшого практичного застосування знань при підготовці спеціалістів в цій галузі та їх наукових досліджень.
Keywords: методичні вказівки; метрична система; стандартна одиниця об'єму; десяткова система; одиниця температури; стандартна одиниця маси