Гринь, Григорій ІвановичПанасенко, Володимир ВолодимировичДейнека, Дмитро МиколайовичКобзєв, Олександр ВікторовичЛобойко, Вячеслав ОлексійовичМухіна, Людмила Василівна2021-02-032021-02-032013Методичні вказівки до лабораторних робіт з дисципліни "Виробництво харчових домішок, соди, лугів та методи розрахунків" : для студентів спец. 7.05130101 "Хімічні технології неорганічних речовин" ден. та заоч. форм навчання / уклад.: Г. І. Гринь [та ін.] ; Нац. техн. ун-т "Харків. політехн. ін-т". – Харків : НТУ "ХПІ", 2013. – 21 с.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/50767Карбонат калію має досить широкий спектр застосування. Його використовують у склоробному виробництві, для виробництва кришталю і як вихідний продукт для одержання різних калієвих з'єднань, у фотографії, виробництві рідких мийних засобів, безалкогольних напоїв, як розпушувач тіста у виробництві хлібобулочних виробів, а також як засіб очищення технічних газів від сірководню й вуглекислого газу. Розроблено метод кладки бетону в зимовий час з використанням карбонату калію, що зменшує температуру його кристалізації. Карбонат калію є одним з перспективних і високоефективних бесхлорних калійних добрив. Його застосування дозволяє нейтралізувати кислотність ґрунту і значно підвищити врожайність картоплі, баштанних, зернових та інших культур. Методичні вказівки до лабораторних робіт з курсу "Виробництво харчових напівпродуктів, соди і лугів" призначені для студентів спеціальності 7.0916.02 "Хімічна технологія неорганічних речовин". Завдання лабораторних робіт полягає в закріпленні та поглибленні знань, отриманих при вивченні теоретичної частини курсу, набутті навичок експериментального дослідження і застосування експериментальних даних для інженерних розрахунків. У кожній лабораторній роботі вказуються: мета, порядок виконання, зміст звіту, контрольні питання. В кінці лабораторної роботи необхідно підготувати звіт.ukметодичні вказівкихімічна промисловістьвикористання амініввизначення масової частки хлоридівМетодичні вказівки до лабораторних робіт з дисципліни "Виробництво харчових домішок, соди, лугів та методи розрахунків"Learning Objecthttps://orcid.org/0000-0001-9285-8191https://orcid.org/0000-0002-5233-6898https://orcid.org/0000-0003-2048-5685https://orcid.org/0000-0003-2939-7139