Розробка розподіленої системи обробки бізнес-інформації з використанням агентного підходу - Гонтар, Юлія Миколаївна; Чередніченко, Ольга Юріївна; Янголенко, Ольга Василівна; Вовк, Марина Анатоліївна (Харківський національний університет Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба, 2016)
В статті розглянуто питання проектування інформаційної системи для обробки інформації, на якій базуються бізнес-процеси підприємства. Виходячи із великих обсягів даних, які необхідно аналізувати, та зважаючи на колаборативну природу рекомендаційних систем, обґрунтовано вибір розподіленої архітектури. Для реалізації інформаційної системи запропоновано використовувати агентний підхід. Розроблено формальну модель архітектури агента. Проаналізовано можливості агентних платформ та технологій зберігання даних для створення багатоагентної системи обробки бізнес-інформації.

The problem of information system development for processing of enterprise business-information is considered in the given paper. The choice of distributed architecture is grounded based on the big volumes of data to be processed and based on the collaborative nature of recommendation systems. It is suggested to use agent approach for information system realization. The formal model of agent architecture is developed. The capabilities of agent platforms and data storage technologies are analyzed with respect to the problem of development of multiagent system of business-information processing.
Development of distributed system of business-information processing based on the agent approach
Keywords: конкурентоспроможність; економіка України; інформаційні системи; моніторинг даних; штучний інтелект; програмна інженерія; distributed information system; business-information; agent approach; agent platform