Підземні підстанції: актуальність та необхідність будівництва в теперішньому часі - Данильченко, Дмитро Олексійович; Дривецький, Станіслав Ігорович; Шевченко, Сергій Юрійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
В даній роботі розглянуто світовий досвід створення підземних високовольтних підстанцій, виявлено їхні особливості організації та рішення для забезпечення максимально ефективних режимів роботи. Дослідження дозволило виявити перспективні способи реалізації підземних підстанцій та розробити рекомендації для забезпечення їх максимальної ефективності.
Keywords: високовольтна підстанція; забруднення; температурний режим