Анализ чувствительности для конечноэлементных моделей конструкций - Симсон, Эдуард Альфредович; Назаренко, Сергей Александрович; Зюзин, А. Ю.; Любецкая, В. Б. (НТУ "ХПИ", 2003)
В статті пропонуються методи аналізу чутливості складних скінченноелементніх моделей з високим ступенем геометричної і фізичної інформативності; орієнтовані на великі розмірності векторів перемінних стану і проектування, мінімальну кількість звертань до процедури прямого розрахунку. Досліджено обчислювальні етапи одержання градієнтів функціоналів конструкцій. Розглянуто області застосування розробленого математичного апарату.
Keywords: анализ чувствительности; метод конечных элементов; конечноэлементные модели; дискретизация