Динамика измеряемой входной информации в системе с базой знаний - Парняков, Е. С.; Кузьменко, О. С. (НТУ "ХПИ", 2008)
В статті розглядаються основні аспекти вимірювання та аналізу динаміки вхідної інформації в системі з базою знань. Оцінка руху інформаційних потоків дозволяє виявити відхилення вихідної інформації від бажаної і на основі отриманих даних визначають які з потоків системи є домінуючими: переміщення потоків інформації, швидкість збільшення їх об’ємів чи оновлення інформації. Це дозволяє підвищити продуктивність системи і скоректувати вхідну і вихідну інформацію.
Keywords: интеллектуальная система управления; информационные ресурсы; информационные потоки; преобразование информации; алгоритмы