Создание и исследование имитационной плазмы на тяжелых газах и парах металлов в импульсном отражательном разряде для сепарационных технологий - Скибенко, А. И.; Ларин, Ю. В.; Прокопенко, А. В.; Незовибатько, Ю. Н.; Ковтун, Ю. В.; Скибенко, Евгений Иванович; Юферов, Владимир Борисович (НТУ "ХПИ", 2007)
Почато дослідження процесу й особливостей утворення імітаційної плазми на важких газах і парах металів для сепараційних технологій на основі імпульсного відбивного розряду. Проведено експерименти по вивченню умов подачі поділюваної речовини в область розряду за допомогою механізму розпилення осадженного раніше матеріалу під дією часток і потоків плазми, генеруємих в імпульсному відбивному розряді.

Researches of process and features of production of imitating plasma on heavy gases and metal vapors for separating technologies are started, on the basis of the pulse reflective discharge. On studying conditions of supply of divided substance experiments are lead to area of the discharge by means of the mechanism of dispersion besieged a material before under action of particles and the streams of plasma generated in pulse reflective discharge.
Keywords: отработанное ядерное топливо; переработка; радиоактивные отходы; отражательный разряд Пенинга; ионизация; плазмообразующая система