Формування соціальної відповідальності сучасного інженера - Лапузіна, Олена Миколаївна (Українська інженерно-педагогічна академія, 2007)
У статті розглядаються загальні проблеми соціальної відповідальності сучасного інженера. Підкреслена важливість їх дослідження й вирішення стосовно досягнення стійкого соціально-економічного розвитку суспільства. Автор обґрунтовує методику формування соціальної відповідальності інженерів та доводить її ефективність.

The article is devoted to the problem of social responsibility of modern engineer. The article points out the importance of research and solution of the problem for sustainable development of the society. An author grounds the method of social responsibility forming of modern engineer and proves its efficiency.
Formation of social responsibility of modern engineer
Keywords: діяльність професійна; етика професійна; освіта вища; освіта технічна; підготовка професійна; підготовка фахівців; процес навчально-виховний; уміння; навички; дослідження експериментальне