Методичні вказівки до виконання практичних робіт з навчальної дисципліни "Основи технологій отримання нероз'ємних з'єднань тиском" - Касьяненко, Ігор Вікторович; Дмитрик, Віталій Володимирович; Губський, Сергій Олександрович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Методичні вказівки до виконання практичних робіт з навчальної дисципліни «Основи технологій отримання нероз'ємних з'єднань тиском» містять чотири практичні роботи та призначені для студентів спеціальності G8 «Матеріалознавство» освітньої програми «Прикладне матеріалознавство та новітні технології» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання закладів вищої освіти. У процесі вивчення навчальної дисципліни студенти набувають теоретичних знань і практичних навичок, необхідних для застосування технологій зварювання тиском при з’єднанні конструкційних матеріалів. Дисципліна спрямована на формування вмінь ефективно використовувати сучасні зварювальні технології для отримання якісних нероз'ємних з'єднань, а також на опанування напрямів вдосконалення існуючих (штатних) технологічних процесів. Кожна практична робота містить перелік необхідних матеріалів, стислий виклад теоретичних відомостей і методів дослідження, а також детальний порядок виконання, який сприяє правильному та усвідомленому виконанню практичної частини роботи і формуванню обґрунтованих висновків. Метою методичних вказівок для виконання практичних робіт з дисципліни «Основи технологій отримання нероз'ємних з'єднань тиском» є забезпечення засвоєння студентами знань стосовно використання технологій зварювання тиском і отримання якісних нероз'ємних з'єднань із конструкційних матеріалів.
Keywords: методичні вказівки; зварювання тиском середньолегованих конструкційних сталей; зварювання тиском високолегованих конструкційних сталей; зварювання тиском вуглецевих конструкційних сталей; зварювання тиском низьколегованих конструкційних сталей