Аналитический обзор литературы по вопросам конструктивного обеспечения динамической устойчивости высокоскоростных роторных систем - Гапонов, Владимир Степанович; Гайдамака, Анатолий Владимирович; Гладыщева, Е. Ю. (НТУ "ХПИ", 2010)
У статті проведений аналіз конструкцій і функціональних можливостей пружних опор підшипників кочення високошвидкісних роторних систем. Запропонована спрощена класифікація відомих пружних опор. Вибраний напрям підвищення точності роботи систем за умови забезпечення необхідного ресурсу.

In article the analysis of designs and functionality of elastic support of bearings for work high-sped rotor system is carried out. The simplified classification of known elastic support is offered. The direction of increase of accuracy of work of systems under condition of maintenance of a demanded resource is chosen.
Keywords: упругие опоры; виброактивность; роторные системы; статическая жесткость; потеря устойчивости; мембрана