Методичні вказівки до проведення виробничої практики - Євсеєв, Сергій Петрович; Король, Ольга Григорієвна; Гаврилова, Алла Андріївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Виробнича практика, яка проводиться для бакалаврів спеціальності 125 «Кібербезпека та захист інформації», входить до складу профільних дисциплін та повинна проходити у строки, які встановлені в графіку навчального процесу. Для взаємоповʹязування початку навчання за спеціальністю з практичною реалізацією призначено виробничу практику. Виробнича практика, яка проводиться на третьому курсі та другому році навчання на базі молодшого спеціаліста, є зовнішньою і призначена для ознайомлення студентів із вирішенням завдань за прикладними питаннями вивчених профільних дисциплін стосовно реалізації основних процесів захисту інформації щодо баз практики, якими можуть виступати виробничі та невиробничі об’єкти економічної діяльності України. За результатами проходження виробничої практики формується взаємозв’язок між теорією та практикою дисциплін, що викладалися на першому, другому та третьому курсах з питань методів аналізу протидії сучасним гібридним атакам, оцінки поточного рівня безпеки та вибору механізмів протидії при дослідженні стану предметної області на базі практики, аналізу інфраструктури мережі, технічних засобів комплексної системи захисту інформації, можливості її удосконалення в умовах дії сучасних загроз. За виробничою практикою в методичних рекомендаціях вказані організаційні, змістовні та звітні аспекти реалізації досягнення мети практики.
Keywords: методичні вказівки; загальний опис практики; мета; завдання; компетентності студента; зміст; заходи контролю; вимоги до звіту