Типологія соціального сирітства в контексті психолого-педагогічних пріоритетів його профілактики - Лопатченко, І. М. (НТУ "ХПІ", 2014)
У статті розкривається значущість типологічних характеристик соціального сирітства, що обумовлюють стратегічні пріоритети його профілактики. Розглянуто психолого-педагогічні заходи профілактики соціального сирітства через відродження сімейних традицій, цінностей, духовності, моральності, культури сімейних відносин.

The article reveals the importance of typological characteristics of child abandonment that determine strategic priorities for its prevention. Considered psycho-educational prevention of child abandonment through the revival of family traditions, values, spirituality, morality, culture, family relationships.
Typology of social orphanhood in the context of psychological and teaching his priorities for prevention
Keywords: психологія; педагогіка; діти; сім'я; традиції сімейні; цінності; моральність; духовність