Проблеми реабілітації в науковій та організаційній діяльності інституту ім. проф. М. І. Ситенка в ХХ ст. - Голубєва, І. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті показана роль одного з найстаріших ортопедо-травматологічних закладів нашої країни Державної установи «Інститут патології хребта та суглобів ім. проф. М. І. Ситенка АМН України» у розвиток реабілітації та протезно-ортопедичної допомоги хворим та інвалідам внаслідок травм і захворювань опорно-рухової системи, розробці наукових принципів і методів надання такої допомоги.

Public institution is shown "Institute of pathology of backbone and joints the name of prof. М.I. Sytenko Ukrainian Academy of medical sciences in development of rehabilitation and prothesis-orthopedic help to the patients and invalids because of traumas and diseases of the impellent system, to development of scientific principles and methods of providing of such help.
Keywords: патології; медицина; протезно-ортопедична допомога; опорно-рухова система; інваліди; реабілітація