Валоповоротний пристрій турбіни - Юхимчук, Володимир Данилович; Наній, Віталій Вікторович; Мірошниченко, Анатолій Георгійович; Маслєнніков, Андрій Михайлович; Дунєв, Олексій Олександрович; Єгоров, Андрій Володимирович (ДП "Український інститут промислової власності", 2013)
Валоповоротний пристрій турбіни, що містить двигун з ротором, що котиться, муфту, черв'як, колесо глобоїдної передачі, рівномірно розташовані по колу кулаки для передачі обертового моменту, крім того, черв'як розташований з можливістю зубчастого зачеплення з колесом глобоїдної передачі, що розташована на валопроводі турбіни.
Keywords: патент; корисна модель; двигун; ротор; муфта; черв'як; колесо глобоїдної передачі; зубчасте зачеплення; число ланок конструкції; надійність