Методичні вказівки з виконання практичних занять та самостійної роботи студентів з навчальної дисципліни «Сертифікація та метрологічне забезпечення якості продукції" - Акімов, Олег Вікторович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Історичні передумови становлення металургійних смарт-виробництв у світі полягають у тому, що галузь успішно розвивалася протягом усіх промислових революцій, а метал до сьогодні є та залишатиметься надалі одним з основних конструкційних матеріалів. Актуальність використання «розумних» технологій у металургії пов’язана як з можливістю збільшення ефективності її діяльності, так і з потребою відповідати сучасним вимогам металоспоживаючих та пов’язаних галузей унаслідок поступового «стирання» меж між видами діяльності. Необхідність смартизації металургійної промисловості обумовлена її виживанням у майбутньому, оскільки існує небезпека залишитися осторонь низки економічних процесів через неможливість виробництва та збуту продукції, спричинену невідповідністю вимогам контрагентів.
Keywords: методичні вказівки; сертифікація; метрологія; інспекційний контроль; металургійні підприємства