Місце та роль крос-культурних особливостей в системі мотивації трудової діяльності особистості: загальнотеоретичний аспект - Мороз, Володимир Михайлович (Луцький національний технічний університет, 2016)
У статті наведено результати аналізу змісту основних релігійно-культурологічних доктрин щодо їх впливу на ефективність процесу формування мотивів трудової діяльності. Запропоновано класифікацію символічних систем щодо їх місця у вирішенні питань розвитку трудового потенціалу соціального об’єкту. Крім того, в статті обґрунтовано припущення про зменшення ролі традицій використання та розвитку трудового потенціалу людини у процесі формування мотивів її трудової активності. Стаття містить висновки щодо впливу крос-культурних особливостей на формування та розвиток мотивів трудової діяльності.

The article presents results of content analysis of major religious and cultural doctrines concerning their impact on the effectiveness of the work motives formation. There is advised a classification of symbolic systems for their place in matters of labor potential development of a social object. In addition, there is given an assumption of diminishing the role of traditions and the use of labor potential in the formation of human motives of labor activity. This article contains findings on the impact of cross-cultural characteristics of the formation and development of motives for labor activities.
The place and role of cross-cultural features in the system of personality's work motivation: general theoretical aspect
Keywords: психологія; інституціональне середовище; ціннісні орієнтації особистості; релігійно-культурологічна доктрина; соціально-економічний розвиток; motivation of work; institutional environment; value orientation of personality; cross-culture features; cultural religious doctrine; socio-economic development