Формування оптимальної структури капіталу підприємства - Головко, О. Г.; Шляпкіна, К. О. (НТУ "ХПІ", 2013)
Стаття присвячена дослідженню проблеми оптимізації структури капіталу. Досліджуються методи та критерії оптимізації структури капіталу. Автором запропонований практичний аспект визначення оптимальної структури капіталу за критеріями максимізації рівня прогнозованої фінансової рентабельності та мінімізації його вартості.

The article investigates the problem of optimizing the capital structure. We investigate methods and criteria for optimizing the capital structure. The author proposed a practical aspect to determine the optimal capital structure according to the criteria of maximizing the level of projected financial return and minimize its cost.
Keywords: діяльність підприємства; оптимізація структури капіталу; власний капітал; позиковий капітал; рентабельність власного капіталу; фінансова стійкість підприємства; structure optimization; equity; loan capital