Прогнозування наслідків позапроектних аварій в сховищах відпрацьованого ядерного палива - Толкунов, І. О. (НТУ "ХПІ", 2015)
Запропонована модель щодо оцінки радіаційної обстановки, що може виникнути внаслідок руйнування оболонок пеналів, в яких зберігається відпрацьоване ядерне паливо в сховищі «мокрого» типу Чорнобильської атомної електростанції. Також наведені розрахункові показники радіоактивного забруднення в зоні відчуження та в межах промислового майданчика станції при можливих позапроектних аваріях сховища відпрацьованого ядерного палива.
Keywords: матеріал радіоактивний; басейн витримки; модель; електростанція атомна; Чорнобиль