Finite element analysis of changing of stress condition caused by diamond burnishing - Ferencsik, Viktoria (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
The article is aspected to the finite element modelling of stress in subsurface layer of aluminium alloy workpiece during diamond burnishing process. This cold forming process is a simple, cost-effective finishing method that can be used to improve surface integrity and provide compressive residual stress. Available with these, durability and quality enhancement of the components can be reached, but improperly chosen burnishingparameters can distort the efficiency of the plastic deformation process.

Статтю присвячено скінченно-елементному моделюванню напружень у підповерхневому шарі заготовки з алюмінієвого сплаву в процесі алмазного вигладжування. Цей процес холодного формоутворення є простим, економічно ефективним методом обробки, який можна використовувати для покращення цілісності поверхні та забезпечення залишкових напружень стиснення. З ними можна досягти довговічності та підвищення якості компонентів, але неправильно підібрані параметри вигладжування можуть спотворити ефективність процесу пластичної деформації.
Скінченно-елементний аналіз зміни напруженого стану поверхні, викликаного алмазним вигладжуванням
Keywords: finite element modelling; diamond burnishing; surface integrity; plastic deformation; алмазне вигладжування; цілісність поверхні; пластична деформація; скінченно-елементне моделювання; механічна обробка