До питання збереження коксівності вугілля в умовах гідротранспорту: одержання вуглемасляних структур типу "ядро – оболонка" - Білецький, Володимир Стефанович; Потапенко, Сергій Юрійович (Государственное предприятие "Украинский государственный научно-исследовательский углехимический институт", 2016)
Показано причини погіршення коксівних властивостей вугілля при його гідравлічному транспортуванні. Вітчизняна технологія зменшення цього негативного впливу включає попередню масляну агломерацію вугілля, зокрема, одержання при цьому вугільно-масляних агрегатів структури "ядро-оболонка". Теоретично обґрунтовані умови та режими одержання агломераційних вугільно-масляних структур типу "ядро – оболонка" і наведені результати їх експериментальної апробації.
Keywords: гідравлічний транспорт; масляна агломерація; турбулентні пульсації; коксівне вугілля