Особливості маркетингу освітніх послуг - Клімов, Максим Володимирович; Ткачова, Надія Петрівна (Видавничий дім "Києво-Могилянська академія", 2025)
В доповіді визначено, що освіта вже не сприймається як суто державна функція чи соціальна потреба — вона дедалі більше набуває рис повноцінного ринку, де діють закони попиту та пропозиції, конкуренції та інновацій. Доведено, що маркетинг освітніх послуг стає ключовим інструментом стратегічного розвитку закладів освіти, їх позиціонування на ринку та формування позитивного іміджу серед споживачів знань
Keywords: освітні послуги; маркетинг; університети; попит; пропозиція; ціна; студенти; абітурієнти