Моделювання форм геометричних структур електромеханічних перетворювачів двосторонньої зубчастості - Завгородній, Віктор Дмитрович; Старостін, Олександр Сергійович; Петрова, Ольга Анатоліївна (НТУ "ХПІ", 2003)
За допомогою операторів трансформації геометрії активного об’єму перетворення енергії розвинуто концепцію структурної побудови хромосом електромеханічних перетворювачів двосторонньої зубчастості, у тому числі й магнітоелектричного збудження, що забезпечує збереження генетичної інформації їхніх геометричних примітивів. Досліджено вплив параметрів геометричного простору перетворювачів на структурні параметри вихідних величин і продемонстровано дію принципу дисиметризації у процесі ускладнення їхньої структури.

For electromechanical converters double-sided gear-form the concept of chromosomes construction explicates in view of geometry of active zone in which conversion of energy is carried out. The given concept ensures saving the genetic information of their geometrical primitives. Influence of the converters geometry on structure of output parameters is researched. Application of the dissymmetrical principle is shown during complicating structure of the converters.
Simulation of geometrical structures for electromechanical converters double-sided gear-form
Keywords: перетворення енергії; хромосоми; електромеханічні перетворювачі; генетична інформація; дисиметризація; electromechanical converters; geometrical primitives; dissymmetrical principle; chromosomes construction