Роль прибутку в управлінні комерційного банку - Колєсніченко, Анастасія Сергіївна; Артеменко, Олександр Андрійович (Хмельницький національний університет, 2024)
Аналіз ролі прибутку в економічній системі банківського сектору дозволяє краще розуміти важливість фінансової стійкості банків та їх роль у розвитку економіки. Ефективне управління прибутком стає вирішальним фактором для забезпечення стійкості банків та економічного зростання в цілому. Прибуток для банку не лише визначає його фінансове здоров'я та стабільність, але і є ключовим чинником, що впливає на його розвиток, конкурентоспроможність та привабливість для інвесторів. Ефективне управління прибутком вимагає від банку стратегічного планування, ретельного аналізу ризиків та інвестиційних можливостей, а також постійного вдосконалення своєї діяльності з метою максимізації прибутковості та стійкості в довгостроковій перспективі.
Keywords: прибуток; управління; комерційний банк; фінансова стійкість